Ads 468x60px

Pages

Fahéjas egresfagylalt

2294.

HOZZÁVALÓK:
3 dl tej,
2 dl tejszín,
30 dkg egres,
20 dkg porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Dobjuk forrásban lévő vízbe a megtisztított egrest, és főzzük az újraforrástól számított 3 percig. Ezután szűrjük le, és 1-2 evőkanálnyi főzőlével turmixoljuk le. Törjük át szitán, hogy a magok ne kerülhessenek a fagylaltba. A gyümölcsvelőt töltsük vissza a turmixba, szórjuk rá a cukrot, a sót és a fahéjat, végül pedig töltsük rá a tejet. Keverjük az egészet habosra, végül a tejszínnel is keverjük össze. Öntsük fagylaltgépbe és fagyasszuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése