2291.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg cukor,
4 tojásfehérje,
csipetnyi só,
2 evőkanál instant kávépor,
a krémhez:
5 dkg ét-tortabevonó,
1/2 dl tejszín,
3 dkg vaj,
1 kiskanál finomra őrölt kávé,
1 késhegynyi fahéj,
2 evőkanál rum.
ELKÉSZÍTÉS:
18 dkg cukrot két evőkanál vízzel
forrósítsuk fel addig, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Kezdjük el felverni
a tojásfehérjéket a sóval, és apránként adjuk hozzá a maradék cukrot, majd
verjük kemény habbá. Ezután folyamatosan tovább verve vékony sugárban öntsük
hozzá a cukorszirupot. Verjük egész addig a habot, amíg kemény, fényes masszát
nem kapunk. Az instant kávét oldjuk fel két evőkanál hideg vízben, majd
dolgozzuk bele a habba. Kb. 1 centi átmérőjű, sima csőrrel ellátott
nyomózsákból nyomjunk egyforma nagy halmokat a sütőpapírral kibélelt sütőlapra.
100 fokra felmelegített sütőben süssük egy órán keresztül, majd kitámasztott
sütőajtónál kikapcsolt sütőben további 2-3 órán át hagyjuk szikkadni. A krémhez
aprítsuk fel a csokoládét, és olvasszuk össze meleg vízfürdőben a tejszínnel és
a vajjal. Adjuk hozzá a darált kávét, a rumot és a fahéjat. Keverjük össze,
majd tegyük 2 órára hideg helyre. A megszikkadt habcsókokat szedjük le a sütőpapírról,
aljukat vékonyan kenjük meg a krémmel, és kettesével ragasszuk őket össze.
Hűvös száraz helyen sokáig eláll, de ne tegyük hűtőszekrénybe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése