Ads 468x60px

Pages

Szilvapuding

2283.

HOZZÁVALÓK:
60 dkg szilvabefőtt,
8 dkg vaj,
8 dkg liszt,
2 dl tej,
6 tojás,
10 dkg cukor,
1 dl tejszín,
30 dkg szilvalekvár,
2 cl szilvapálinka,
5 cl rostos szilvalé,
őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük le a befőtt levét egy edénybe, magozzuk ki a szilvát, majd turmixoljuk össze a szilvahús felét, a másik felét pedig vágjuk kis kockákra. Hevítsük fel a vajat, a lisztet pirítsuk aranysárgára. Adjuk hozzá a forró tejet, és állandó keverés közben sűrítsük be, majd öntsünk bele 4 dl felforralt befőttlevet és folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre. Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, adjuk hozzá az ízesített mártást, az összeturmixolt és feldarabolt szilvát, egy kiskanálnyi őrölt fahéjat, és végül fokozatosan a keményre felvert tojásfehérjét, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze.  Kenjük ki a pudingformákat vajjal, porcukorral hintsük meg, és háromnegyed részig töltsük meg a masszával. Vízfürdőben takaréklángon lassan gőzöljük ki (a lábasban a víz a formák feléig érjen, és fedjük le) a pudingokat. Tálalás előtt a formákat egy pillanatra mártsuk hideg vízbe, majd borítsuk a tálkákra. Keverjük össze a pálinkát a szilvalével, a lekvárral és öntsük rá a pudingokra, majd díszítsük tejszínhabbal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése