Ads 468x60px

Pages

Fehérvári sütemény

2285.

HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
1/4 csomag sütőpor,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg darált dió,
3 dkg darált mandula,
2 tojás sárgája,
10 dkg vaj,
gyümölcsíz.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a sütőporral elkevert lisztből a cukorral, a vaníliáscukorral, a dióval, a mandulával a tojások sárgájával és a vajjal. Nyújtsuk ki vékonyra a tészta 2/3-ad részét, és gyümölcsízzel kenjük be vékonyan. A maradék tésztából rakjunk rá vékonyra nyújtott rácsokat. Egy kerek formával szúrjuk ki, és a leesett tésztadarabkákat morzsoljuk a süteményre. Közepes tűz mellett 20-25 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése