2287.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
20 dkg cukor,
10 dkg darált mogyoró,
1/2 csomag vaníliáscukor,
2 tojás,
1 kg édes alma,
8 dkg fahéjas porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
zsírral, a sütőporral, a cukorral, az őrölt mogyoróval, a vaníliáscukorral és az
egész tojásokkal. A tészta negyed részét tegyük félre. Tepsibe egyenletesen
elhelyezve, a nagyobbik részt fedjük be a legyalult, kinyomkodott almával. Az
almát szórjuk meg a fahéjas porcukorral, és a tetejére rakjunk a félretett
tésztából sűrű rácsot. Forró sütőben süssük szép sárgára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése