Ads 468x60px

Pages

Mogyorós almás

2287.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
15 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
20 dkg cukor,
10 dkg darált mogyoró,
1/2 csomag vaníliáscukor,
2 tojás,
1 kg édes alma,
8 dkg fahéjas porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a zsírral, a sütőporral, a cukorral, az őrölt mogyoróval, a vaníliáscukorral és az egész tojásokkal. A tészta negyed részét tegyük félre. Tepsibe egyenletesen elhelyezve, a nagyobbik részt fedjük be a legyalult, kinyomkodott almával. Az almát szórjuk meg a fahéjas porcukorral, és a tetejére rakjunk a félretett tésztából sűrű rácsot. Forró sütőben süssük szép sárgára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése