Ads 468x60px

Pages

Mákos habcsók

2290.

HOZZÁVALÓK:
4 tojásfehérje,
1 evőkanál citromlé,
25 dkg cukor,
8+25 dkg áfonya vagy ribizlilekvár,
1 kiskanál reszelt citromhéj,
20 dkg darált mandula,
10 dkg darált mák.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük a tojásfehérjéket a citromlével félkemény habbá, majd meleg vízfürdőbe állítva verjük fel teljesen keményre. Folyamatos habverés mellett kanalanként szórjuk bele a cukrot, majd a kész habcsókmasszát húzzuk félre a tűzről, és kicsit hagyjuk hűlni.  2-3 sütőlapot béleljünk ki sütőpapírral. A lekvárt törjük át szitán, 8 dekát adjunk belőle a habhoz, majd óvatosan keverjük bele a citromhéjat, a mákot és a mandulát is. Tegyük a masszát egy kb. 1 centi átmérőjű, csőrrel felszerelt nagyobb nyomózsákba. 2-3 centis távolságban nyomjunk kis halmokat a sütőlapra, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 2 órán át szikkadni.  Ezután 150 fokra előmelegített sütőben süssük 40 percig a csókokat, félidőben nyissuk ki a sütő ajtaját. Miután elkészült, fakanállal nyomjuk be a tetejüket anélkül, hogy átlyukasztanánk, majd hagyjuk a sütőlapon kihűlni. A maradék lekvárral töltsük meg a kis üregeket, majd hagyjuk az egészet megszáradni, nagyjából 24 órán át. Jól záródó dobozban 2-3 hétig eltartható.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése