Ads 468x60px

Pages

Hagyományos karácsonyi puding

2292.

HOZZÁVALÓK:
23 dkg sótlan vaj,
2 evőkanál fekete melasz,
1,8 dl brandy,
2 citrom leve és lereszelt héja,
2 narancs reszelt héja,
4 tojás,
23 dkg zsemlemorzsa,
23 dkg ribizli,
23 dkg mazsola,
23 dkg muskotálymazsola,
23 dkg nyers nádcukor,
8,5 dkg liszt,
8,5 dkg aprított, pirított mandula,
8,5 dkg aprított, pirított dió,
8,5 dkg aprított, kandírozott gyömbér,
1 nagy alma apróra vágva,
1 evőkanál őrölt szegfűbors,
1 evőkanál szerecsendió,
1 evőkanál őrölt szegfűszeg.

ELKÉSZÍTÉS:
Kis lángon olvasszuk fel a vajat és a melaszt egy lábasban. Miután kihűlt, adjuk hozzá a brandyt, a citromlevet, a citrom- és narancshéjat és a felvert tojásokat. A maradék hozzávalókat keverjük össze egy nagy tálban. A tojásos masszát keverjük a száraz hozzávalókhoz. Helyezzük egy jól kizsírozott, 1 kilogrammos kerek pudingformába és gőzöljük 6 órán át. Hűtsük 10 percig, majd vegyük ki a formából. Burkoljuk be folpack-kal és tároljuk 2 hónapig. Tálalás előtt gőzöljük újabb 1,5 órán át.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése