Ads 468x60px

Pages

Ananászfánk

2341.

HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
2,5 dl tej,
2 tojás,
1,5 dkg élesztő,
2 evőkanál porcukor,
1 evőkanál rum,
csipetnyi só,
10-12 karika ananászbefőtt,
1 dl ananászdzsem.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára a felvert tojásokat a szétmorzsolt élesztővel, majd adjuk hozzá a porcukrot, a rumot, a tejet és a lisztet. Ízesítsük kevés sóval, és 2 órán keresztül hagyjuk állni. Közben a dzsemet 3 evőkanál ananászlével keverjük simára. A lecsöpögtetett és megtörölgetett ananászkarikákat, először mártsuk lisztbe, majd forgassuk meg az élesztős tésztában, és tegyük 2-3 percre, a 180 fokra felforrósított olajba. Egyszerre csak keveset süssünk, mert sülés közben ugyancsak megnövekszik a fánkok térfogata! A megsült gyümölcsös fánkokat rakjuk papírtörülközőre vagy szalvétára, hogy az a fölösleges olajat beszívja. A kész fánkokat ananászlével hígított dzsemmel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése