Ads 468x60px

Pages

Hercegi torta Norvégiából

2333.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg hámozott mandula finomra darálva,
10 dkg cukor,
3-4 tojásfehérje,
2 tojás,
15 dkg vaj,
3 evőkanál cukor,
15 dkg liszt,
6 evőkanál málnadzsem.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a mandulát, a porcukrot, a nem felvert tojásfehérjét, és 5 dkg vajat. Keverjük habosra a maradék vajat a cukorral, 1 tojással, és a liszttel, majd tegyük 15 percre hűtőbe. Nyújtsuk a tészta 2/3-át 25 centi átmérőjű és 2 centi vastag kör formára, enyhén lisztezett zsírpapíron. Tegyük a papírral együtt tortaformába a tésztás felével lefelé. Húzzuk le róla a papírt, kenjük a tésztára a dzsemet, erre a mandulakrémet. Nyújtsuk ki a maradék tésztát 2 cm vastagra, vágjuk csíkokra, és ezt tegyük rácsosan a krémre. Közepesen meleg sütőben 35-40 percig süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése