Ads 468x60px

Pages

Mandulafánk

2327.
Benke Laci bácsi receptje

HOZZÁVALÓK:
15 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
1 tojás,
1,5 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 dkg só,
5 dkg mandula,
5 g őrölt bors,
a sütéshez: olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A sós főtt burgonyát leszűrjük, és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet. Egy formázható keménységű burgonyatésztát keverünk. Ha kell, némi lisztet tegyenek hozzá, de ügyeljenek arra, hogy a massza ne legyen kemény. Egy negyedóra pihentetés után olajba mártott evőkanállal fánkokat formázunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és bő, forró olajban pirosra sütjük. Nagyon finom köret, amit önállóan is lehet fogyasztani. Kitűnő csemege, sőt változatossá tudjuk tenni, ha gyümölccsel, túróval, sonkakockával töltjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése