2327.
Benke Laci bácsi receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
1 tojás,
1,5 dl tej,
2 dkg élesztő,
1 dkg só,
5 dkg mandula,
5 g őrölt bors,
a sütéshez: olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
A sós főtt burgonyát leszűrjük,
és még melegen áttörjük. Ha lehűlt, hozzáadjuk a felvert tojást, a tejben
felfuttatott élesztőt, a fűszereket és a lisztet. Egy formázható keménységű
burgonyatésztát keverünk. Ha kell, némi lisztet tegyenek hozzá, de ügyeljenek
arra, hogy a massza ne legyen kemény. Egy negyedóra pihentetés után olajba
mártott evőkanállal fánkokat formázunk, szeletelt mandulában megforgatjuk, és
bő, forró olajban pirosra sütjük. Nagyon finom köret, amit önállóan is lehet
fogyasztani. Kitűnő csemege, sőt változatossá tudjuk tenni, ha gyümölccsel,
túróval, sonkakockával töltjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése