Ads 468x60px

Pages

Citromos fánk

2335.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához: 6 dkg margarin,
csipetnyi só,
1 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg liszt,
3 dkg étkezési keményítő,
5 tojás,
a mázhoz:
20 dkg porcukor,
3 evőkanál citromlé.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a margarint 2,5 dl vízzel, a sóval, a cukorral és a vaníliáscukorral. A lisztet keverjük össze a keményítővel, öntsük bele a fazékba, és addig keverjük, míg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és keverjünk bele 1 tojást. A masszát hagyjuk kissé kihűlni, majd a többi tojást is egyenként adjuk hozzá. Vágjunk a sütőpapírból 15 cm hosszú csíkokat, és kenjük be olajjal. A zsiradékot egy magas fazékban forrósítsuk fel. Nyomjunk a tésztából kb. 6-7 cm átmérőjű csillagcsővel karikákat a papírra. A karikákat a papír segítségével emeljük fel, és fejjel lefelé csúsztassuk a forró zsiradékba. Egyszerre három karikát süssünk ki, 2-3 perc után fordítsuk meg, és aranysárgára sütjük. Vegyük ki a fánkokat, és konyhai törlőpapíron hagyjuk lecsepegni. A porcukorból és a citromléből keverjünk mázat, kenjük meg a fánkokat és hagyjuk kihűlni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése