Ads 468x60px

Pages

Borított sütemény ananásszal

2337.

HOZZÁVALÓK:
1 kisebb ananász,
10 dkg cukor,
2 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő.

ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk meg egy kisebb edényben kis lángon a kristálycukrot. Amikor szép sötét aranyszínű, csorgassuk egy magasabb peremű, kerek tortaforma oldalára és aljára. Forgassuk meg a formát úgy, hogy a karamell mindenhol egyenletesen vonja be, majd tegyük félre, amíg megdermed. Az ananászt gondosan hámozzuk meg, és vágjuk körülbelül 1 cm vastag karikákra. A középső, fás részt távolítsuk el, és minden szeletet vágjunk négyfelé. Helyezzük a gyümölcsöt a karamellel kikent formába. Melegítsük a sütőt 180 fokra. A tésztához keverjük habosra a vajat egy tálban, öntsük hozzá a porcukrot, és keverjük addig, míg egyenletes, krémes állagú lesz. Ezután adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Az élesztőt morzsoljuk a liszthez, és apránként keverjük ezt is a cukros tojáshoz. Az ananász szeletelésekor leesett kisebb darabokat is beleforgathatjuk. Öntsük a tésztát az ananász tetejére a formába, és közepesen meleg sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük meg. A sütés vége felé egy hústűt vagy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Akkor jó, ha szárazon húzzuk ki. A kész süteményt borítsuk tálalótálra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése