2337.
HOZZÁVALÓK:
1 kisebb ananász,
10 dkg cukor,
2 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
10 dkg liszt,
2,5 dkg élesztő.
ELKÉSZÍTÉS:
Olvasszuk meg egy kisebb edényben
kis lángon a kristálycukrot. Amikor szép sötét aranyszínű, csorgassuk egy
magasabb peremű, kerek tortaforma oldalára és aljára. Forgassuk meg a formát
úgy, hogy a karamell mindenhol egyenletesen vonja be, majd tegyük félre, amíg
megdermed. Az ananászt gondosan hámozzuk meg, és vágjuk körülbelül 1 cm vastag
karikákra. A középső, fás részt távolítsuk el, és minden szeletet vágjunk
négyfelé. Helyezzük a gyümölcsöt a karamellel kikent formába. Melegítsük a
sütőt 180 fokra. A tésztához keverjük habosra a vajat egy tálban, öntsük hozzá
a porcukrot, és keverjük addig, míg egyenletes, krémes állagú lesz. Ezután
adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Az élesztőt morzsoljuk a liszthez, és
apránként keverjük ezt is a cukros tojáshoz. Az ananász szeletelésekor leesett
kisebb darabokat is beleforgathatjuk. Öntsük a tésztát az ananász tetejére a
formába, és közepesen meleg sütőben körülbelül 30 perc alatt süssük meg. A
sütés vége felé egy hústűt vagy éles kést beleszúrva ellenőrizzük, hogy
átsült-e a tészta. Akkor jó, ha szárazon húzzuk ki. A kész süteményt borítsuk tálalótálra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése