2330.
HOZZÁVALÓK:
2 x 8 tojásból piskóta,
1 habtejszín,
16 lap zselatin,
20 dkg cukor,
csokoládé,
5 dkg mogyoró,
ízlés szerint választott gyümölcs.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk egyenként nyolc
tojásból egy csokoládé- és egy piskótalapot. Egy kétliteres űrtartalmú edénybe
rakjuk bele a lapokat felváltva, az edény oldalán köröskörül úgy, miként a
narancsszeletek vannak. (Tehát nem az edény aljával párhuzamosan, hanem arra
merőlegesen.) Verjünk fel egy liter habtejszínt, tegyünk hozzá 16 lap
olvasztott zselatint és 20 deka cukrot és keverjük el. Osszuk el három edénybe,
az egyikhez keverjünk olvasztott csokoládét, a másikba öt deka pörkölt, darált
mogyorót és a harmadikba ananászepret vagy málnát. A málnakrémet öntsük a
kibélelt forma aljára, utána a mogyorót és végül a csokoládékrémet s ezt
befödjük piskótatorta lappal, s jégre tesszük. Átfagyás után kiborítjuk és
feladjuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése