Ads 468x60px

Pages

Munkácsy-krém

2330.

HOZZÁVALÓK:
2 x 8 tojásból piskóta,
1 habtejszín,
16 lap zselatin,
20 dkg cukor,
csokoládé,
5 dkg mogyoró,
ízlés szerint választott gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk egyenként nyolc tojásból egy csokoládé- és egy piskótalapot. Egy kétliteres űrtartalmú edénybe rakjuk bele a lapokat felváltva, az edény oldalán köröskörül úgy, miként a narancsszeletek vannak. (Tehát nem az edény aljával párhuzamosan, hanem arra merőlegesen.) Verjünk fel egy liter habtejszínt, tegyünk hozzá 16 lap olvasztott zselatint és 20 deka cukrot és keverjük el. Osszuk el három edénybe, az egyikhez keverjünk olvasztott csokoládét, a másikba öt deka pörkölt, darált mogyorót és a harmadikba ananászepret vagy málnát. A málnakrémet öntsük a kibélelt forma aljára, utána a mogyorót és végül a csokoládékrémet s ezt befödjük piskótatorta lappal, s jégre tesszük. Átfagyás után kiborítjuk és feladjuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése