Ads 468x60px

Pages

Gesztenyefánk

2328.
Benke Laci bácsi receptje

HOZZÁVALÓK:
20 dkg burgonya,
10 dkg gesztenyepüré,
1,5 dkg élesztő,
10 dkg liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
só,
őrölt bors,
gyömbér,
1,5 dkg vaj,
a sütéshez: olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
A sós burgonyát jól leszűrjük, és forrón áttörjük. A tojást még melegen hozzákeverjük. Ha kihűlt, a gesztenyepürét, a lisztet, a felfuttatott élesztőt, a tejet hozzá gyúrjuk, sóval, gyömbérrel, fehér borssal ízesítjük. Az így elkészített fánktésztát fél órát kelesztjük, majd kanállal kiszaggatjuk, és bő forró olajban sütjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése