2336.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1 teáskanál sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
cukor,
a töltelékhez:
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliaízű pudingpor,
1/2 liter tej,
2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
1-2 teáskanál reszelt narancshéj,
4 evőkanál reszelt csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük sűrű habbá a tojások
sárgáját 4 evőkanál vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a
keményre felvert tojásfehérjék habját. Szitáljuk rá a sütőporral elvegyített
lisztet, a keményítőt, és a kakaót, majd óvatosan keverjük össze a
piskótamasszát, kenjük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd előmelegített
sütőben 200 fokon 10-12 percig süssük. Borítsuk cukorral megszórt konyharuhára,
húzzuk le róla a papírt, majd tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni. Keverjük el
alaposan a pudingport, kevés tejjel és két tojássárgájával. A többi tejet forraljuk
fel a cukorral, és a narancshéjjal majd hűtsük le. Adjuk hozzá az elkevert
pudingport, még egyszer forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a
margarint, adjuk hozzá a kész pudingot, és kenjük a konyharuhából kitekert
piskótára a krém 2/3-ad részét. Ismét tekerjük fel, kenjük rá a maradék krémet
és szórjuk meg csokoládéval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése