Ads 468x60px

Pages

Csokoládés-narancsos tekercs

2336.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
4 tojás,
12,5 dkg cukor,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliáscukor,
5 dkg liszt,
5 dkg étkezési keményítő,
1 teáskanál sütőpor,
2 evőkanál kakaó,
cukor,
a töltelékhez:
20 dkg margarin,
1 csomag vaníliaízű pudingpor,
1/2 liter tej,
2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
1-2 teáskanál reszelt narancshéj,
4 evőkanál reszelt csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük sűrű habbá a tojások sárgáját 4 evőkanál vízzel, a cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a keményre felvert tojásfehérjék habját. Szitáljuk rá a sütőporral elvegyített lisztet, a keményítőt, és a kakaót, majd óvatosan keverjük össze a piskótamasszát, kenjük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd előmelegített sütőben 200 fokon 10-12 percig süssük. Borítsuk cukorral megszórt konyharuhára, húzzuk le róla a papírt, majd tekerjük fel, és hagyjuk kihűlni. Keverjük el alaposan a pudingport, kevés tejjel és két tojássárgájával. A többi tejet forraljuk fel a cukorral, és a narancshéjjal majd hűtsük le. Adjuk hozzá az elkevert pudingport, még egyszer forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Keverjük habosra a margarint, adjuk hozzá a kész pudingot, és kenjük a konyharuhából kitekert piskótára a krém 2/3-ad részét. Ismét tekerjük fel, kenjük rá a maradék krémet és szórjuk meg csokoládéval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése