Ads 468x60px

Pages

Szultánkeksz


2334.
HOZZÁVALÓK:
22 dkg liszt,
25 dkg natúr földimogyoró,
14 dkg vaj vagy margarin,
27 dkg cukor,
1 tojássárgája,
2 dl tejszín,
10 dkg szárított sárgabarack,
20 dkg tortabevonó,
1 csomag vaníliáscukor,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet 12 dkg vajjal, 10 dkg cukorral, a vaníliáscukorral, a tojássárgával és kevés sóval. 30 percig állítsuk hideg helyre. Nyújtsuk a tésztát lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra, és szúrjunk ki belőle 5 centis korongokat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 6-7 percig süssük. Olvasszuk fel a maradék cukrot a maradék vajjal együtt. Adjuk hozzá a tejszint, a darabokra vágott, szárított sárgabarackot meg a földimogyorót, majd kb. 3 percig főzzük. A tölteléket két kiskanál segítségével a korongokra halmozzuk, és további 15 percig süssük. Közben olvasszuk fel a tortabevonót, és mártsuk bele a szultánkekszek alját. Várjuk meg, míg a bevonat megszilárdul.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése