2345.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg magvaváló szilva (érett,
de nem puha),
2 dl víz,
1 teáskanál tea,
porcukor,
2 teáskanál vaníliáscukor,
3 szegfűszeg,
1 teáskanál citromlé,
4 dióbél,
3 csésze tejszínhab,
2 evőkanál zölddió likőr.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a vizet, tegyük
bele a teát, hagyjuk állni 5 percig. Forraljuk ismét fel, és teaszűrőn át
öntsük a szilvára. Fedjük le, hagyjuk állni 8-10 órát, de 4 óra múlva tegyük
bele a cukrokat, szegfűszeget, citromlevet. Tálalás előtt szedjük ki a magokat,
tegyünk a helyükre diódarabkát. Öntsük rá a likőrt. Tejszínhabbal tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése