2349.
HOZZÁVALÓK:
5 tojássárgája,
14 dkg margarin,
18 dkg cukor,
8 evőkanál tej,
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 citrom,
a töltelékhez:
kimagozott meggy,
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg darált dió,
2 evőkanál tej,
a tetejére:
4 dkg margarin,
csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a tojások
sárgáját a margarinnal, a cukorral, a tejjel, a liszttel, a sütőporral, a
citrom lereszelt héjával és levével. Tegyük zsírozott, lisztezett tepsibe, majd
szórjunk rá kimagozott meggyet, és kissé nyomkodjuk bele. A töltelékhez verjük
fel tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a darált diót és a tejet.
Kenjük a tésztára és süssük meg. Miután kihűlt, keverjük el a gőz felett
olvasztott margarint csokoládéval, és simítsuk rá a töltelék tetejére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése