Ads 468x60px

Pages

Diós-meggyes

2349.

HOZZÁVALÓK:
5 tojássárgája,
14 dkg margarin,
18 dkg cukor,
8 evőkanál tej,
30 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
1 citrom,
a töltelékhez:
kimagozott meggy,
5 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
1 tojás,
20 dkg darált dió,
2 evőkanál tej,
a tetejére:
4 dkg margarin,
csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a tojások sárgáját a margarinnal, a cukorral, a tejjel, a liszttel, a sütőporral, a citrom lereszelt héjával és levével. Tegyük zsírozott, lisztezett tepsibe, majd szórjunk rá kimagozott meggyet, és kissé nyomkodjuk bele. A töltelékhez verjük fel tojásfehérjéket a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, a darált diót és a tejet. Kenjük a tésztára és süssük meg. Miután kihűlt, keverjük el a gőz felett olvasztott margarint csokoládéval, és simítsuk rá a töltelék tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése