Ads 468x60px

Pages

Mazsolás puding

2348.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg vaj vagy margarin,
5 dkg liszt,
5 dl tej,
2 tojás,
15 dkg mazsola,
1/2 dl rum,
1 citrom leve és a lereszelt héja,
8-10 dkg cukor,
csipetnyi só.
 ELKÉSZÍTÉS:

A mazsolát előző nap válogassuk át, a szárát szedjük le, és mossuk meg alaposan. Öntsük rá a rumot és annyi vizet, hogy ellepje. Másnap a megduzzadt mazsola-szemeket szűrjük le. Öntsük turmixgép poharába a tejet, adjuk hozzá a lisztet, a feltört tojásokat és az olvasztott, de már nem meleg vajat, és keverjük habosra. Ezután annyi cukorral és a citromlével, citromhéjjal, sóval ízesítsük, hogy kellemesen édes-pikáns legyen. Keverjük az egészet egynemű masszává. Öntsük egy mély tűzálló tálba, és lefedve tegyük a mikrohullámú sütőbe. A legerősebb fokozaton tíz percig pároljuk, közben egyszer-kétszer kivéve, keverjük meg. Az utolsó keverés alkalmával az áztatott mazsolát is rakjuk bele, és a tetejét visszazárva folytassuk a párolást. Ezután még tíz percig hagyjuk befedve, csak ezután tálaljuk. A meleg pudinghoz nagyon finom a kevés cukorral ízesített tejföl.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése