2351.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt rétestészta,
a töltelékhez:
3 tojássárgája,
12 dkg búzadara,
3 dl tejföl,
1 csomag vaníliáscukor,
12 dkg cukor,
6 dkg mazsola,
1/2 l tej,
vaníliás szórócukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk rétestésztát 1/2 kg
lisztből, nyújtsuk ki és lisztezett rétesabroszon húzzuk ki. Zsírral való
befröcskölés után kenjük meg a töltelékkel, melyet a tojássárgák, a búzadara, a
tejföl, a vaníliáscukor, a cukorral, és a mazsola elkeverésével készítettünk. Tegyük
vajjal bőven kikent tepsibe a rétesrudakat és a tejjel leöntve, forró sütőben kb.
félóráig süssük, míg a tej elfőtt, utána még negyedóráig a sütőben tej nélkül
süssük tovább. Szeletelve, vaníliás szórócukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése