Ads 468x60px

Pages

Tejes vaníliás rétes

2351.

HOZZÁVALÓK:
1/2 kg liszt rétestészta,
a töltelékhez:
3 tojássárgája,
12 dkg búzadara,
3 dl tejföl,
1 csomag vaníliáscukor,
12 dkg cukor,
6 dkg mazsola,
1/2 l tej,
vaníliás szórócukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk rétestésztát 1/2 kg lisztből, nyújtsuk ki és lisztezett rétesabroszon húzzuk ki. Zsírral való befröcskölés után kenjük meg a töltelékkel, melyet a tojássárgák, a búzadara, a tejföl, a vaníliáscukor, a cukorral, és a mazsola elkeverésével készítettünk. Tegyük vajjal bőven kikent tepsibe a rétesrudakat és a tejjel leöntve, forró sütőben kb. félóráig süssük, míg a tej elfőtt, utána még negyedóráig a sütőben tej nélkül süssük tovább. Szeletelve, vaníliás szórócukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése