Ads 468x60px

Pages

Kosárka

2350.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 mokkáskanál sütőpor,
kevés tejföl,
4 tojássárgája,
a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
kimagozott meggy.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a margarinnal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a sütőporral, kevés tejföllel és a tojások sárgájával. A töltelékhez verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, és adjuk hozzá a darált diót. A kosárformákba nyomkodjuk bele a tésztát, tegyük rá a tölteléket, és nyomkodjunk bele kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben süssük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése