2350.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 mokkáskanál sütőpor,
kevés tejföl,
4 tojássárgája,
a töltelékhez:
4 tojásfehérje,
10 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
kimagozott meggy.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
margarinnal, a cukorral, a vaníliáscukorral, a sütőporral, kevés tejföllel és a
tojások sárgájával. A töltelékhez verjük fel a tojásfehérjéket a cukorral, és
adjuk hozzá a darált diót. A kosárformákba nyomkodjuk bele a tésztát, tegyük rá
a tölteléket, és nyomkodjunk bele kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben
süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése