2355.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
30 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
18 dkg cukor,
10 dkg darált mogyoró,
4 tojás,
1-2 evőkanál tej,
6 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a lisztet a
zsírral, a sütőporral, a cukorral, a darált mogyoróval, a tojások sárgájával és
a tejjel, majd nyomkodjuk el egyenletesen a tésztát egy nagyobb tepsibe. Forró
sütőben emelkedésig süssük, majd miután kivettük, kenjük meg cukros vízzel. Ezután
vonjuk be a tojások keményre vert habjának, a porcukornak és a vaníliáscukornak
a habos keverékével. Közepes tűznél fejezzük be a sütést. Az első sütésnél igen
ügyeljünk, nehogy túl korán kivéve a tepsit, a sütemény összeessen, és kihűlve
szalonnás legyen. Legjobb, ha a tészta felemelkedése után még pár percig
várunk. Háromszög alakú szeletekre vágva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése