Ads 468x60px

Pages

Wagner szelet

2355.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
30 dkg zsír,
1 csomag sütőpor,
18 dkg cukor,
10 dkg darált mogyoró,
4 tojás,
1-2 evőkanál tej,
6 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan a lisztet a zsírral, a sütőporral, a cukorral, a darált mogyoróval, a tojások sárgájával és a tejjel, majd nyomkodjuk el egyenletesen a tésztát egy nagyobb tepsibe. Forró sütőben emelkedésig süssük, majd miután kivettük, kenjük meg cukros vízzel. Ezután vonjuk be a tojások keményre vert habjának, a porcukornak és a vaníliáscukornak a habos keverékével. Közepes tűznél fejezzük be a sütést. Az első sütésnél igen ügyeljünk, nehogy túl korán kivéve a tepsit, a sütemény összeessen, és kihűlve szalonnás legyen. Legjobb, ha a tészta felemelkedése után még pár percig várunk. Háromszög alakú szeletekre vágva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése