2354.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
15 dkg zabpehely,
5 tojás,
10 dkg margarin,
1 mokkáskanál só,
a töltelékhez:
20 dkg szilvalekvár,
10 dkg finomra darált dióbél,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük a margarint és a sót 2 dl
vízbe, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a finomra darált zabpelyhet, és kis
lángon addig kevergessük, amíg össze nem áll egységes masszává. Hűtsük ki, és
egyenként keverjük bele a tojásokat. Tegyük nyomózsákba, és alufóliával bélelt,
nagy tepsire nyomjunk belőle diónyi halmokat, egymástól legalább egy centi
távolságra. Előmelegített, forró sütőben szép sárgára süssük meg. A
szilvalekvárt keverjük össze a darált dió felével, és töltsük meg vele a
félbevágott fánkokat. Ezután a lekvárral bekent fánktetőket mártsuk a megmaradt
dióba, és kalap gyanánt illesszük vissza a tetejükre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése