Ads 468x60px

Pages

Vegyes gyümölcs chutney

2353.

HOZZÁVALÓK:
1 savanyú alma,
1 alma nagyságú őszibarack,
15 dkg szilva,
2 evőkanál mazsola,
25 dkg cukor,
6 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál currypor,
1 csapott mokkáskanál őrölt köménymag,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
1 mokkáskanál Cayenne bors,
1 teáskanál só,
1/2 dl ecet.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk apróra a megmosott, meghámozott és kimagozott gyümölcsöket, adjuk hozzá a leszárazott mazsolát, a tisztított, zúzott fokhagymát és az ecetet. Fedő alatt, kis lángon kezdjük főzni. Közben a cukrot kis lábosba téve szárazon pirítsuk meg, majd óvatosan öntsük fel 1/2 dl vízzel és állandó kevergetés közben melegítsük folyósra. Ha a cukor teljesen feloldódott, öntsük a gyümölcsös péphez a fűszerekkel együtt. Addig főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz. Miután kihűlt, kis üvegekbe téve hűtőszekrényben tároljuk. Nagyon sokáig eláll.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése