2353.
HOZZÁVALÓK:
1 savanyú alma,
1 alma nagyságú őszibarack,
15 dkg szilva,
2 evőkanál mazsola,
25 dkg cukor,
6 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál currypor,
1 csapott mokkáskanál őrölt
köménymag,
1 mokkáskanál őrölt gyömbér,
1 mokkáskanál Cayenne bors,
1 teáskanál só,
1/2 dl ecet.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk apróra a megmosott,
meghámozott és kimagozott gyümölcsöket, adjuk hozzá a leszárazott mazsolát, a
tisztított, zúzott fokhagymát és az ecetet. Fedő alatt, kis lángon kezdjük
főzni. Közben a cukrot kis lábosba téve szárazon pirítsuk meg, majd óvatosan öntsük
fel 1/2 dl vízzel és állandó kevergetés közben melegítsük folyósra. Ha a cukor
teljesen feloldódott, öntsük a gyümölcsös péphez a fűszerekkel együtt. Addig
főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz. Miután kihűlt, kis üvegekbe téve
hűtőszekrényben tároljuk. Nagyon sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése