2389.
HOZZÁVALÓK:
4 dkg vaj,
4 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
1/2 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
25 dkg búzaliszt,
2,5 csomag sütőpor,
kb. 1,25 dl tej.
a töltelékhez:
2 evőkanál lekvár,
meghintéshez:
kevés porcukor,
bekenéshez:
kevés olvasztott vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, és
apránként adjuk hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojást, és a többi fűszert.
Szitáljuk meg a sütőporral kevert lisztet, és a tejjel felváltva adjuk a
többihez. Csak annyi tejet használjunk, hogy a tészta éppen keverhető legyen,
és kevéssé ragadjon. Többször is lisztbe mártott kanállal szaggassunk belőle darabokat
(kb. 10-et), ezeket rakjuk lisztezett deszkára, lisztes kézzel lapítsuk el.
Minden tészta közepére rakjunk egy teáskanál lekvárt, és a tésztadarabokat
erszényszerűen hajtsuk össze. Ekkor a buktákat tegyük (nyílásukkal lefelé)
zsírozott torta- vagy felfújt formába (22 cm átmérőjű), sűrűn egymás mellé.
Minden bukta oldalát kenjük meg vajjal. Jó, középerős tűznél, 30-35 perc alatt süssük
meg. A buktákat sütés után azonnal kenjük meg, és porcukorral hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése