Ads 468x60px

Pages

Bukta

2389.

HOZZÁVALÓK:
4 dkg vaj,
4 dkg cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 tojás,
1/2 citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
25 dkg búzaliszt,
2,5 csomag sütőpor,
kb. 1,25 dl tej.
a töltelékhez:
2 evőkanál lekvár,
meghintéshez:
kevés porcukor,
bekenéshez:
kevés olvasztott vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat, és apránként adjuk hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojást, és a többi fűszert. Szitáljuk meg a sütőporral kevert lisztet, és a tejjel felváltva adjuk a többihez. Csak annyi tejet használjunk, hogy a tészta éppen keverhető legyen, és kevéssé ragadjon. Többször is lisztbe mártott kanállal szaggassunk belőle darabokat (kb. 10-et), ezeket rakjuk lisztezett deszkára, lisztes kézzel lapítsuk el. Minden tészta közepére rakjunk egy teáskanál lekvárt, és a tésztadarabokat erszényszerűen hajtsuk össze. Ekkor a buktákat tegyük (nyílásukkal lefelé) zsírozott torta- vagy felfújt formába (22 cm átmérőjű), sűrűn egymás mellé. Minden bukta oldalát kenjük meg vajjal. Jó, középerős tűznél, 30-35 perc alatt süssük meg. A buktákat sütés után azonnal kenjük meg, és porcukorral hintsük meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése