2396.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg eper,
5 dl tej,
6 evőkanál búzadara,
1 tojás,
3 evőkanál cukor,
6 evőkanál narancslé,
1 teáskanál vaj vagy margarin,
1 csomag vaníliáscukor,
citromhéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Aprítsuk fel a megtisztított,
megmosott epret, majd hintsük meg vaníliáscukorral, és locsoljuk meg a
narancslével. Néhány darabot tegyünk félre, a többit halmozzuk egy tálba. Öntsük
a tejet lábosba, és adjuk hozzá a cukrot, a vajat és a citromhéjat. Forraljuk
fel, szórjuk bele a darát, és állandóan kevergetve 1-2 percig főzzük. A tűzről
levéve 3 percig hagyjuk állni. A citromhéjat vegyük ki. A darapudingba keverjük
bele a tojássárgáját, majd miután langyosra hűlt, a kemény habbá vert fehérjét
is. Öntsük a pudingot az eperre és hűtsük ki. A félretett eperdarabokkal díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése