Ads 468x60px

Pages

Hidrofánk

2388.

HOZZÁVALÓK:
1,5 dl víz,
4 dkg vaj,
7 dkg rizsliszt,
2 tojás,
kevés só,
az ízesítéshez:
barackíz,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Enyhén sózott vízbe keverjük bele a vajat. Amikor a víz forr, szórjuk bele a rizslisztet, és addig keverjük, amíg a massza az edénytől el nem válik. A tűzről levéve egyenként adjuk hozzá a tojásokat is. A masszából rakjunk halmokat vajazott tepsibe kávéskanál segítségével, 5-6 cm távolságra egymástól. Kétórai pihentetés után meleg sütőben kb. 15 percig süssük. A fánkokat barackízzel ragasszuk össze, majd vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése