Ads 468x60px

Pages

Dararétes

2395.

2 csomag réteslap,
20 dkg búzadara,
2 dl tejföl,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
csipetnyi só,
reszelt citromhéj,
5 dkg vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a búzadarát a tejföllel és a habosra kevert tojássárgájával, és legalább három órát hagyjuk állni, hogy a dara kellően megduzzadhasson. A tojásfehérjét kevés cukorral verjük kemény habbá. A megduzzadt darát keverjük össze a cukorral, csipetnyi sóval, és reszelt citromhéjjal ízesítsük. Keverjük hozzá a habbá vert tojásfehérjét, és két részre osztva kenjük fel az olvasztott vajjal megkent réteslapokra. Mindkét rétest csavarjuk fel, és vajjal megkenve süssük meg.
A dararétesnek van egy, főzött változata is. A munkamenet egészen az összetekerésig azonos a leírtakkal, akkor azonban a feltekert réteseket egy főzőkanál lisztezett nyelével háromujjnyi darabonként megnyomva szétválasztjuk, és forró, sós vízben kifőzzük, vajban pirított zsemlemorzsában meghempergetjük és tejföllel meglocsolva, porcukorral megszórva tálaljuk. Ennél a változatnál tegyünk 5 dkg vajat is a kikevert tojássárgájához.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése