2395.
2 csomag réteslap,
20 dkg búzadara,
2 dl tejföl,
15 dkg porcukor,
4 tojás,
csipetnyi só,
reszelt citromhéj,
5 dkg vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a búzadarát a
tejföllel és a habosra kevert tojássárgájával, és legalább három órát hagyjuk állni,
hogy a dara kellően megduzzadhasson. A tojásfehérjét kevés cukorral verjük kemény
habbá. A megduzzadt darát keverjük össze a cukorral, csipetnyi sóval, és reszelt
citromhéjjal ízesítsük. Keverjük hozzá a habbá vert tojásfehérjét, és két
részre osztva kenjük fel az olvasztott vajjal megkent réteslapokra. Mindkét
rétest csavarjuk fel, és vajjal megkenve süssük meg.
A dararétesnek van egy, főzött
változata is. A munkamenet egészen az összetekerésig azonos a leírtakkal, akkor
azonban a feltekert réteseket egy főzőkanál lisztezett nyelével háromujjnyi
darabonként megnyomva szétválasztjuk, és forró, sós vízben kifőzzük, vajban
pirított zsemlemorzsában meghempergetjük és tejföllel meglocsolva, porcukorral
megszórva tálaljuk. Ennél a változatnál tegyünk 5 dkg vajat is a kikevert
tojássárgájához.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése