2398.
HOZZÁVALÓK:
a kovászhoz:
4 dkg élesztő,
1 dl tej,
1-2 kockacukor,
a tésztához:
5 tojás,
kávéskanál só,
1 evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
1 kg liszt,
4 dl tej,
25 dkg vaj,
a tésztára:
10 dkg dió,
10 dkg cukor,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Áztassuk meg az élesztőt a cukros
tejben. Keverjünk ki habosra 5 tojás sárgáját kis sóval, cukorral, 5 dkg vajjal,
tegyük bele az áztatott élesztőt, adjuk hozzá a lisztet, és kb. 4 dl tejet. Dolgozzuk
ki úgy, hogy rétestészta keménységű legyen. Osszuk 2 egyenlő részre, és a
deszkán kelesszük. Meglisztezett abroszon, mint a rétest, locsoljuk meg 25 dkg
olvasztott vajjal, minden szárítás nélkül göngyölítsük fel. Tegyük kikent tepsibe,
és cukros tojássárgájával kenjük meg. Törött dióval hintsük meg. Hirtelen süssük
ki. Tölthetjük cukros dióval is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése