2399.
HOZZÁVALÓK:
1,5 dl tej,
12 dkg porcukor,
4 dkg élesztő,
50 dkg liszt,
8 dkg mazsola,
16 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom héja,
4 tojássárgája,
3 egész tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyünk a langyos tejhez egy
kanál cukrot, oldjuk fel benne az élesztőt, és egy kevés liszttel keverjük
sűrűn folyó péppé. Ezt a kovászt hagyjuk megkelni meleg helyen, kb. 30 percig.
A kuglófsütőt vajazzuk ki és hintsük meg liszttel. A megmosott mazsolát áztassuk
be egy kis rumba. Keverjük a lágy vajat a maradék cukorral, vaníliás cukorral,
reszelt citromhéjjal és egy csipet sóval sima krémmé. Adjuk hozzá a tojássárgákat
és a tojásokat. Ezután a kovászt, majd a lisztet keverjük hozzá, és fakanállal
dolgozzuk össze. Adjuk hozzá a mazsolát is. Töltsük a tésztát a kuglófformába,
takarjuk le konyharuhával, és egy fél órán át meleg helyen hagyjuk kelni.
Előmelegített sütőben kb. 45 percig kell sütni, majd kiborítani a sütőből és
megszórni porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése