2394.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg vanília- vagy
meggyfagylalt,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor,
1/2 dl rum.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a vajat a cukorral és a
rummal nagyon habosra, majd apránként a gesztenyemasszát is hozzáadva, addig
keverjük tovább, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Béleljünk ki egy
nagyobb őzgerincformát folpack fóliával. Kenjük bele a gesztenyekrémet, majd halmozzuk
rá a fagylaltot. Az alját a tenyerünkkel kissé megütögetve, tömörítsük jól össze,
majd tetejét is befedve, rakjuk a mélyhűtőbe, és fagyasszuk csontkeményre.
Közvetlenül tálalás előtt borítsuk ki egy hosszú, keskeny tálra, és a tetejéről
húzzuk le a fóliát. Forró vízbe mártott késsel vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy tetszés szerint egyéb módon díszítsük
fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése