Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés fagylaltalagút

2394.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg gesztenyemassza,
25 dkg vanília- vagy meggyfagylalt,
10 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg porcukor,
1/2 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük a vajat a cukorral és a rummal nagyon habosra, majd apránként a gesztenyemasszát is hozzáadva, addig keverjük tovább, amíg habos, egynemű krém nem lesz belőle. Béleljünk ki egy nagyobb őzgerincformát folpack fóliával. Kenjük bele a gesztenyekrémet, majd halmozzuk rá a fagylaltot. Az alját a tenyerünkkel kissé megütögetve, tömörítsük jól össze, majd tetejét is befedve, rakjuk a mélyhűtőbe, és fagyasszuk csontkeményre. Közvetlenül tálalás előtt borítsuk ki egy hosszú, keskeny tálra, és a tetejéről húzzuk le a fóliát. Forró vízbe mártott késsel vágjuk ujjnyi vastag szeletekre. Tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel vagy tetszés szerint egyéb módon díszítsük fel.



0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése