Ads 468x60px

Pages

Óriás túró rudi

2393.

HOZZÁVALÓK:
1/2 kg túró,
2 dl tejföl,
10 dkg mazsola,
4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál zselatin,
1 citrom,
1 tábla tortabevonó,
2 evőkanál olaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük össze a túrót villával, adjuk hozzá a megmosott mazsolát, és a cukorral, a vaníliáscukorral, pár csepp citromlével és a lereszelt citromhéjjal ízesítsük. Forraljuk fel a zselatint 2 dl vízben, amikor kissé kihűlt, keverjük a túróhoz. Öntsük hideg vízzel kiöblített, fóliával bélelt őzgerincformába, és dermesszük meg hűtőben. Ez után mártsuk a formát forró vízbe, borítsuk hosszú tálra a túrót és tegyük vissza a hűtőbe. A gőz fölött megolvasztott tortabevonóhoz keverjük hozzá az olajat, majd apránként öntsük a túróra, simítsuk el, és tegyük vissza a hűtőbe. Csak miután megszilárdult szeleteljük fel.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése