2393.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg túró,
2 dl tejföl,
10 dkg mazsola,
4 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál zselatin,
1 citrom,
1 tábla tortabevonó,
2 evőkanál olaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Törjük össze a túrót villával, adjuk
hozzá a megmosott mazsolát, és a cukorral, a vaníliáscukorral, pár csepp
citromlével és a lereszelt citromhéjjal ízesítsük. Forraljuk fel a zselatint 2
dl vízben, amikor kissé kihűlt, keverjük a túróhoz. Öntsük hideg vízzel
kiöblített, fóliával bélelt őzgerincformába, és dermesszük meg hűtőben. Ez után
mártsuk a formát forró vízbe, borítsuk hosszú tálra a túrót és tegyük vissza a
hűtőbe. A gőz fölött megolvasztott tortabevonóhoz keverjük hozzá az olajat,
majd apránként öntsük a túróra, simítsuk el, és tegyük vissza a hűtőbe. Csak
miután megszilárdult szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése