2419.
HOZZÁVALÓK:
20 darabhoz:
40 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy főző-margarin,
20 dkg cukor,
4 tojás,
1,5 kg alma,
1/2 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom leve,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
csipetnyi só,
a tepsi kikenéséhez zsiradék,
a szóráshoz porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a
cukorral, a vaníliáscukorral és a sóval. Egyenként keverjük bele az egész
tojásokat. Szitáljuk át a lisztet, keverjük össze a sütőporral, majd keverjük a
vajas krémbe, és dolgozzuk el simára. A megmosott almákat vágjuk félbe, és vegyük
ki a magházukat. Hámozzuk meg, majd vágjuk lehetőleg egyforma, apró darabokra. Citromlével
locsoljuk meg, hogy meg ne barnuljanak. Végül a gyümölcsdarabokat keverjük a
tésztába, és őrölt fahéjjal ízesítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése