Ads 468x60px

Pages

Marcipános tallér

2430.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 tojássárgája,
12 dkg porcukor,
2 dkg kakaó,
50 dkg marcipánmassza,
25 dkg porcukor (összegyúrni a marcipánnal),
nutella,
baracklekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
A porcukrot, a vajat, és a tojássárgáját gyúrjuk össze, majd adjuk hozzá a kakaót is. Nyújtsuk ki a tésztát, kerek formával szúrjuk ki, 160 fokon 14 percig süssük a tallérokat. A kekszeket nutellával ragasszuk össze. A marcipánmasszát gyúrjuk össze a porcukorral, nyújtsuk ki, és ugyanazzal a formával, mint amivel a kekszeket is készítettük, szúrjuk ki. A már összeragasztott kekszek tetejét vékonyan kenjük be sárgabaracklekvárral, és fedjük be a marcipántallérokkal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése