Ads 468x60px

Pages

Tangó szeletek

2423.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
20 dkg liszt,
a töltelékhez:
12,5 dkg vaj,
5 tojássárgája,
15 dkg cukor,
15 dkg hámozott mandula,
1/2 citrom,
1 kávéskanál őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk porhanyós tésztát a hozzávalókból. Keverjük habosra a vajat, majd egyenként keverjük hozzá a tojássárgákat és a cukrot. Dörzsöljük szárazra a lehéjazott mandulát, daráljuk meg, és sütőben pörköljük világos barnára. Miután kihűlt, adjuk az előbbi keverékhez, a citrom lereszelt héjával és levével, valamint a törött fahéjjal. A tésztát vékonyra kinyújtva tegyük tepsibe, kenjük rá a jól elkevert tölteléket, hintsük meg porcukorral, és süssük világos barnára. Vágjuk hosszúkás szeletekre.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése