2423.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás,
1 tojássárgája,
20 dkg liszt,
a töltelékhez:
12,5 dkg vaj,
5 tojássárgája,
15 dkg cukor,
15 dkg hámozott mandula,
1/2 citrom,
1 kávéskanál őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk porhanyós tésztát a
hozzávalókból. Keverjük habosra a vajat, majd egyenként keverjük hozzá a
tojássárgákat és a cukrot. Dörzsöljük szárazra a lehéjazott mandulát, daráljuk
meg, és sütőben pörköljük világos barnára. Miután kihűlt, adjuk az előbbi
keverékhez, a citrom lereszelt héjával és levével, valamint a törött fahéjjal.
A tésztát vékonyra kinyújtva tegyük tepsibe, kenjük rá a jól elkevert
tölteléket, hintsük meg porcukorral, és süssük világos barnára. Vágjuk hosszúkás
szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése