2425.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg vaj,
4 tojás,
2 szelet csokoládé,
15 dkg porcukor,
őrölt szegfűszeg,
1/2 citrom lereszelt héja,
4 dkg citronád, vagy cukrozott gyümölcs,
16 dkg darált mandula,
3,5 dkg zsemlemorzsa,
1/2 csomag sütőpor,
kis pohár rum,
barackíz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük ki alaposan a vajat a
tojások sárgájával, az olvasztott csokoládéval és a porcukorral, majd adjunk hozzá
kevés tört szegfűszeget, a citrom lereszelt héját, az apróra vágott citronádot
vagy cukrozott gyümölcsöt, a héjazott darált mandulát, a zsemlemorzsával kevert
sütőport és legvégül a tojások keményre vert habját. A tésztához még 1 kis
pohárka rumot, vagy cognacot is tehetünk. Tepsibe ujjnyi vastagon téve süssünk lapot
a tésztából, melyet sütés után kétfelé vágva barackízzel kenjünk meg és, borítsuk
egymásra. Vágjuk ferde téglaalakú szeletekre, és villára tűzve mártsuk cukros
csokoládémázba. A máz szárítása előtt hosszú szeletekre vágott, gyengén pörkölt
mandulával tetejét és az oldalát tűzdeljük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése