2421.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
7 dkg zsír,
4 evőkanál cukor,
1,5 dkg szalalkáli,
2 tojás,
kevés tej,
a krémhez:
25 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
8 dl tej,
2 vaníliapuding.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a zsírt,
a cukrot, a szalalkálit, és az egész tojásokat kevés langyos tejjel. Süssünk
belőle 3 lapot a tepsi hátán. A krémhez keverjük nagyon
habosra a vajat a porcukorral. A tejet, és a vanília pudingot hidegen keverjük
simára, majd főzzük sűrűre. Miután kihűlt, a vajjal gyengén keverjük össze, és töltsük
meg a lapokat. Tetejét hintsük meg sűrűn porcukorral, vagy csokoládémázzal
vonjuk be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése