Ads 468x60px

Pages

Fehér krémes

2421.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
7 dkg zsír,
4 evőkanál cukor,
1,5 dkg szalalkáli,
2 tojás,
kevés tej,
a krémhez:
25 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
8 dl tej,
2 vaníliapuding.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet, a zsírt, a cukrot, a szalalkálit, és az egész tojásokat kevés langyos tejjel. Süssünk belőle 3 lapot a tepsi hátán. A krémhez keverjük nagyon habosra a vajat a porcukorral. A tejet, és a vanília pudingot hidegen keverjük simára, majd főzzük sűrűre. Miután kihűlt, a vajjal gyengén keverjük össze, és töltsük meg a lapokat. Tetejét hintsük meg sűrűn porcukorral, vagy csokoládémázzal vonjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése