Ads 468x60px

Pages

Rakott burgonyapuding

2427.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg burgonya,
15 dkg sonka,
6 tojás,
5 dkg margarin,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a burgonyát héjában, hámozzuk meg, és még melegen törjük át. A lisztet 3 dkg margarinnal, meg a tojássárgákkal keverjük simára, adjuk hozzá az áttört burgonyát, egy kevés sót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát alaposan dolgozzuk össze, majd öntsük a maradék margarinnal kikent és zsemlemorzsával beszórt formába. Simítsuk rá az előzőleg tejföllel elkevert darált sonkát és fedjük be a maradék burgonyás masszával. A formát állítsuk egy forrásban levő vízzel félig telt edénybe, és gőzöljük tűpróbáig. Melegen tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése