2427.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg burgonya,
15 dkg sonka,
6 tojás,
5 dkg margarin,
3 evőkanál tejföl,
3 evőkanál liszt,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
só.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a burgonyát héjában, hámozzuk
meg, és még melegen törjük át. A lisztet 3 dkg margarinnal, meg a
tojássárgákkal keverjük simára, adjuk hozzá az áttört burgonyát, egy kevés sót
és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszát alaposan dolgozzuk össze, majd öntsük
a maradék margarinnal kikent és zsemlemorzsával beszórt formába. Simítsuk rá az
előzőleg tejföllel elkevert darált sonkát és fedjük be a maradék burgonyás
masszával. A formát állítsuk egy forrásban levő vízzel félig telt edénybe, és gőzöljük
tűpróbáig. Melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése