Ads 468x60px

Pages

Hájas krémes

2420.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg liszt,
1 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
1 tojás,
1 kávéskanál ecet,
10 dkg háj,
1 csomag vaníliás puding,
1 kocka teavaj,
vaníliás porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk a lisztből, a cukorból, a sóból, a tojásból, az ecettel, és annyi langyos vízzel rétestésztát, hogy az puha maradjon. Tálban dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkára borítva nyújtsuk ujjnyi vastagra. Egyenletesen kenjük bele a kétszer ledarált hájat. Hajtogassuk össze, közben hideg helyen pihentessük. Ezt ismételjük négyszer. Hajtogassuk, nyújtsuk, végül osszuk 4 cipóba. Nyújtsuk nagyon vékony lapokra a tepsi nagyságának megfelelően. Tepsi hátán süssük világos színűre, 5-8 perc alatt. A levételnél vigyázzunk, mert könnyen törik. A vaníliás pudingot főzzük fel az utasítás szerint. Keverjünk hozzá egy hagyományos teavaj kockát. 2-2 lapot ragasszunk össze a krémmel. Vaníliás porcukorral szórjuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése