Ads 468x60px

Pages

Sült töktorta tejszínhabbal

2416.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg linzertészta,
1 kg nyers, sütnivaló tök,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom leve,
3 evőkanál porcukor,
3 evőkanál pörkölt dió,
3 dl tejszín,
5 dkg étcsokoládé,
1 evőkanál zselatinpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk a nyers tököt egészen vékony szeletekre, vagy gyaluljuk le. Verjünk a tejszínből kemény habot, majd a kevés vízben megáztatott és átszűrt zselatint keverjük bele a habba. A tésztát gyúrjuk kerek lappá, és egy tortaformát béleljünk ki vele. A tököt nyomkodjuk a formába, majd sűrűn szórjuk be a porcukorral kevert vaníliás cukorral, és citromlével meglocsolva közepesen meleg sütőben süssük meg. A formában hagyjuk kihűlni. Ezután kenjük rá a zselatinos tejszínhabot, szórjuk meg a pörkölt dióval és csorgassuk rá a közben felolvasztott, de már kihűlt csokoládét. A hűtőszekrényben dermesszük meg jól a tetején lévő tejszínes csokoládét.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése