2416.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg linzertészta,
1 kg nyers, sütnivaló tök,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 citrom leve,
3 evőkanál porcukor,
3 evőkanál pörkölt dió,
3 dl tejszín,
5 dkg étcsokoládé,
1 evőkanál zselatinpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Vágjuk a nyers tököt egészen
vékony szeletekre, vagy gyaluljuk le. Verjünk a tejszínből kemény habot, majd a
kevés vízben megáztatott és átszűrt zselatint keverjük bele a habba. A tésztát gyúrjuk
kerek lappá, és egy tortaformát béleljünk ki vele. A tököt nyomkodjuk a
formába, majd sűrűn szórjuk be a porcukorral kevert vaníliás cukorral, és
citromlével meglocsolva közepesen meleg sütőben süssük meg. A formában hagyjuk
kihűlni. Ezután kenjük rá a zselatinos tejszínhabot, szórjuk meg a pörkölt dióval
és csorgassuk rá a közben felolvasztott, de már kihűlt csokoládét. A
hűtőszekrényben dermesszük meg jól a tetején lévő tejszínes csokoládét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése