2441.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
30 dkg porcukor,
19 dkg liszt,
1,5 evőkanál kakaó,
1/2 csomag sütőpor,
a krémhez:
1/2 l tej,
2 csomag tejszínes puding,
25 dkg porcukor,
25 dkg margarin,
2 csomag vaníliáscukor,
2 evőkanál kakaó,
a mázhoz:
2 evőkanál cukor,
2 evőkanál kakaó,
kevés tej,
8 dkg margarin.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a tojások sárgáját
a porcukorral, 6 evőkanál meleg vízzel, a liszttel, a kakaóval, és a sütőporral.
Adjuk hozzá a tojások keményre vert habját. A krém elkészítéséhez főzzük fel a
tejet a tejszínes pudinggal, majd hűtsük ki. Keverjük habosra a porcukrot a
margarinnal és a vaníliáscukorral, majd adjuk hozzá a kihűlt krémet. Tegyük a
massza feléhez a 2 evőkanál kakaót. A barna tésztára kenjük a sárga krémet,
majd a barna krémet, végül csokimázt öntsünk rá. A mázhoz főzzük fel a cukrot a
kakaóval pici tejben, és adjuk hozzá a margarint.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése