2435.
HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál olvasztott zsír,
8 evőkanál tej,
15 dkg méz,
2 tojás,
1 kiskanál szalalkáli,
liszt amennyit felvesz,
a krémhez:
1 l tej,
1 tojássárgája,
3 dkg kakaó,
30 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
vaníliarúd.
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókból gyúrjunk könnyen
nyújtható tésztát. Vágjuk el 5 darabra, mindegyiket nyújtsuk ki, és külön-külön
süssük meg. A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük el a tojássárgáját, a
liszttel összekevert kakaót, hozzáöntünk még 1 deci tejet. A többi tejet a
cukorral, vaníliarúddal forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a
lisztes tejet és kis lángon, vagy vízfürdőn, állandóan kevergetve főzzük sűrűre.
A kihűlt krémmel kenjük meg a tésztalapokat, és helyezzük egymásra. 1 napig
pihentessük. Tálaláskor porcukorral szórjuk be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése