Ads 468x60px

Pages

Ötlapos mézes

2435.

HOZZÁVALÓK:
6 evőkanál olvasztott zsír,
8 evőkanál tej,
15 dkg méz,
2 tojás,
1 kiskanál szalalkáli,
liszt amennyit felvesz,
a krémhez:
1 l tej,
1 tojássárgája,
3 dkg kakaó,
30 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
vaníliarúd.

ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókból gyúrjunk könnyen nyújtható tésztát. Vágjuk el 5 darabra, mindegyiket nyújtsuk ki, és külön-külön süssük meg. A krémhez 1 dl tejben csomómentesre keverjük el a tojássárgáját, a liszttel összekevert kakaót, hozzáöntünk még 1 deci tejet. A többi tejet a cukorral, vaníliarúddal forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztes tejet és kis lángon, vagy vízfürdőn, állandóan kevergetve főzzük sűrűre. A kihűlt krémmel kenjük meg a tésztalapokat, és helyezzük egymásra. 1 napig pihentessük. Tálaláskor porcukorral szórjuk be.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése