Ads 468x60px

Pages

Kubai kókuszdesszert

2439.

HOZZÁVALÓK:
40 dkg cukor,
4 tojássárgája villával felverve,
5 evőkanál bonbonmeggy-likőr,
1/2 teáskanál őrölt fahéj,
20 dkg kókuszreszelék.

ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot 3,5 dl vízben főzzük sűrűsödésig. Forrón öntsük a tojássárgákra, lassan és folyamatosan keverve. Öntsük bele a likőrt, adjuk hozzá a kókuszt, és a fahéjat. Újból kezdjük főzni - takarékon - állandóan keverve, míg forrni kezd. Ekkor öntsük kb. 25x25 cm-es formába, és langyos sütőben 30 percig süssük. Kockára vágva tálaljuk. Miután kihűlt vaníliafagylaltot is tehetünk a tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése