2444.
HOZZÁVALÓK:
2 nagy burgonya,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj, vagy margarin,
7 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 púpozott mokkáskanál só,
a bundázáshoz:
zsemlemorzsa.
ELKÉSZÍTÉS:
A megpuhított vajat gyúrjuk össze
a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott
fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel gyúrjunk
kis diónyi golyókat, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős
lángon süssük sárgásbarnára. Papírtörülközőre téve itassuk le róla a felesleges
olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát szúrjunk bele.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése