Ads 468x60px

Pages

Sajtgolyó

2444.

HOZZÁVALÓK:
2 nagy burgonya,
5 dkg liszt,
4 dkg vaj, vagy margarin,
7 dkg reszelt sajt,
1 tojás,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1 púpozott mokkáskanál só,
a bundázáshoz:
zsemlemorzsa.

ELKÉSZÍTÉS:
A megpuhított vajat gyúrjuk össze a liszttel, az áttört, főtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. A masszából vizes kézzel gyúrjunk kis diónyi golyókat, majd zsemlemorzsában megforgatva, bő, forró olajban, erős lángon süssük sárgásbarnára. Papírtörülközőre téve itassuk le róla a felesleges olajat, és egy fogvájót vagy dárdácskát szúrjunk bele.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése