2437.
HOZZÁVALÓK:
7,5 dkg vaj,
6 tojás,
17,5 dkg cukor,
10 dkg liszt,
2,5 dkg kakaó,
2 evőkanál kukoricaliszt,
a töltelékhez:
17,5 dkg csokoládé,
2 evőkanál konyak,
1 teáskanál zselatin,
2 tojás,
30 dkg tejszín,
a díszítéshez:
20 dkg csokoládé,
15 dkg fehér csokoládé,
50 ml tejszín, porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Vajazzunk és lisztezzünk ki egy
28 centi átmérőjű tortaformát. Keverjük ki a tojásokat a cukorral fehéredésig.
A lisztet, kakaót és kukoricalisztet szitáljuk össze. A felét óvatosan keverjük
a tojásokhoz. Az olvasztott vaj felét óvatosan keverjük bele, majd a maradék
vaj és a maradék liszt következik. Öntsük a masszát a formába és 35-40 percig,
vagy tűpróbáig süssük a 180 fokra előmelegített sütőben. Borítsuk rácsra és
hagyjuk kihűlni. Kenjük meg a krémmel és díszítsük a csokoládéval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése