Ads 468x60px

Pages

Csupa gesztenye

2459.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
10 dkg porcukor,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tej,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
2 evőkanál kakaópor,
10-15 dkg cukor,
4 dl tej,
1 evőkanál rum,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag vaníliás pudingpor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tésztához a tojássárgákat a porcukorral, majd sózzuk meg és a tejjel együtt a gesztenyemasszát is keverjük hozzá. Simítsuk a tésztát kikent és liszttel meghintett, közepes nagyságú tepsibe és az előmelegített, közepes hőfokú sütőben süssük meg. A krémhez főzzük meg a pudingot, de csak 4 dl tejjel. Miután langyosra hűlt, adjuk hozzá a gesztenyemasszát, a kakaóport, a rumot és a vaníliáscukrot. A kihűlt tésztát vágjuk 3 lapba, a lapokat kenjük meg a gesztenyés pudinggal, majd egymásra borítva a tetejét is kenjük be. Hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése