2565.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
a krémhez:
1/2 liter tejszín,
1 vegyes gyümölcsbefőtt,
1 csomag zselatin,
2 evőkanál konyak,
16 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Süssünk könnyű piskótalapot a
hozzávalókból. Amint kivettük a sütőből még forrón tekerjük konyharuhába és így
hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt kenjük meg baracklekvárral. Az így kapott lekváros
piskótatekercset vágjuk 1-1,5 cm-es szeletekre és béleljünk ki vele egy félgömb
alakú tálat. Ezután az előírás szerint készítsük el a zselatint. Hagyjuk hűlni,
közben verjük fel keményre a tejszínhabot. Adjuk hozzá a porcukrot, a konyakot
és a darabokra vágott gyümölcsbefőttet. Ha zselatin eléggé kihűlt öntsük a
tejszínkrémhez. Folyamatos keverés közben figyeljünk arra, hogy ne keményedjen
meg teljesen a krém. Ha kész, egyszerűen öntsük bele a piskótatekercsekkel
bélelt tálba. A tetejét a maradék piskótával fedjük le. Ajánlatos egy éjszakát
a hűtőben pihentetni. Másnap a kész Charlotte-ot egyszerűen kifordítjuk a
formából.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése