2567.
HOZZÁVALÓK:
3/4 kg ribizli,
3 dl tejszín,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 evőkanál zselatin,
díszítéshez:
1 dl tejszín,
kevés porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Pépesítsünk turmixgépben 55 dkg
ribizlit, a többit tegyük félre. Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük el
a porcukorral és a ribiszkepéppel. Egy kevés hideg vízben keverjük simára a
zselatint. és kevergetve 2-3 percig forraljuk, majd langyosra hűtve ezt is adjuk
a krémhez, nehogy a tejszín megtöppedjen. Töltsük talpas poharakba vagy mély
üvegtányérokba, és néhány órára hűtsük jégbe. Tálalás előtt a kevés porcukorral
habbá vert tejszínnel meg a félretett ribiszkével díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése