Ads 468x60px

Pages

Ribiszkekrém

2567.

HOZZÁVALÓK:
3/4 kg ribizli,
3 dl tejszín,
2 púpozott evőkanál porcukor,
1 evőkanál zselatin,
díszítéshez:
1 dl tejszín,
kevés porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Pépesítsünk turmixgépben 55 dkg ribizlit, a többit tegyük félre. Verjük kemény habbá a tejszínt, és keverjük el a porcukorral és a ribiszkepéppel. Egy kevés hideg vízben keverjük simára a zselatint. és kevergetve 2-3 percig forraljuk, majd langyosra hűtve ezt is adjuk a krémhez, nehogy a tejszín megtöppedjen. Töltsük talpas poharakba vagy mély üvegtányérokba, és néhány órára hűtsük jégbe. Tálalás előtt a kevés porcukorral habbá vert tejszínnel meg a félretett ribiszkével díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése