Ads 468x60px

Pages

Bácskai vőlegényfogó

2577.

HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojás,
tejföl,
só,
a töltelékhez:
20 dkg sovány főtt sonka,
20 dkg túró,
5 dkg vaj,
só,
a kenéshez:
tojás.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítünk sós, omlós tésztát, morzsoljuk el a lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral. Adjuk hozzá a tojások sárgáját, és egy kevés tejföllel gyúrjuk könnyű tésztává. Cipóba formálva pihentessük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát daráljuk meg, a tehéntúrót törjük át, a vajat és egy csipet sót hozzáadva alaposan keverjük össze. A két tojásfehérjét habbá felverve adjuk hozzá.  A tésztát nyújtsuk vékonyra, vágjunk belőle kockákat, a töltelékkel töltsük meg, és buktaformára tekerjük össze.  Rakjuk tepsibe, tojással kenjük meg, és süssük szép pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése