Ads 468x60px

Pages

Olasz csokipuding

2569.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg túró,
4 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
2 evőkanál kávépor,
20 dkg csokoládé (minél nagyobb kakaó tartalmú),
3 dl tejszín,
a díszítéshez:
5 dkg reszelt csokoládé,
kávészemek.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjünk kemény habot a tojássárgákból a cukorral, adjuk hozzá a túrót, a forró vízben feloldott kávéport és a megolvasztott csokoládét. Amikor az egész masszát simára kevertük, óvatosan vegyítsük bele a tejszínhabot, majd dolgozzuk össze alaposan. Kanalazzuk 6 talpas pohárba, és 3-4 órára hűtsük be. Reszelt csokoládéval és kávészemekkel díszítve tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése